LED Armatür ile COB Armatür Farkları

LED Armatür ile COB Armatür Farkları

led armatür, cob armatür, armatür çeşitleri, armatür fiyatları, led armatür çeşitleri

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • LED Armatür ve COB Armatür Farkları

      06.08.2023

      LED armatür ve COB armatür çeşitleri birbirinden verim açısından farklı olup kullanılacak alana göre değişkenlik göstermektedir. En iyi ve kaliteli armatür çeşitleri için blog yazımızı okyabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • Led Armatür ile Cob Armatür Farkları Nelerdir?

    Led armatür ve COB led armatür, kullanım alanlarına göre göre değişkenlik gösteren aydınlatma malzemeleridir. Gelişen teknoloji ile hem kullanım kolaylığı hem az enerji tüketimiyle çok verim alınması hedeflenmektedir. Yüksek verim sağlayan led armatürler ve COB armatürler arasında kullanım farklılıkları bulunmaktadır. Peki led armatür ve COB armatür farkları nelerdir?

    Led Armatür: bilinirliği en yüksek aydınlatma malzemeleri arasında led armatür seçenekleri gelmektedir. Sıklıkla ev, işyeri,ofis gibi ortamlarda tercih edilirler. Farklı dizilimlerde olan türleri bulunmaktadır. Yüksek verimlilik sağlaması ile birlikte oldukça az enerji harcarlar. Metal bir kasa içine yerleştirilen ve ışığın tüm alana eşit yayılmasını sağlayan led armatürler tercih sebebidir. Diğer yandan ısınma süresi gerektirmezler ve hemen ışık yayarlar.

    COB Armatür: karta yerleşik olan armatür çeşitleri led armatürlerden farklı olarak daha fazla diyot barındırır. Çok büyük genişliğe sahip alanlarda COB led armatür seçenekleri kullanılır. Sebebi ise kendini soğutma özelliği ile basit devrelerin kullanımıdır. Soğutma devresinin hızlı aktif olması ile birlikte çok geniş alanlarda kullanımıyla bilinir. Bu sebeple spot ışıklar, projektörler gibi büyük alanlarda COB led armatürler tercih edilir.

    Her iki armatür seçeneğinin ortak özelliği ise yüksek verim alımı ile düşük arıza çıkarmasıdır. Yüksek ve homojen ışık yayımı ile birlikte devamlı olarak tercih edilmektedir. Led armatür ve COB armatür hem birbirine çok benzeyen ama dizilim farkları olan aydınlatma seçenekleridir. En iyi elektrik malzemeleri ve aydınlatma ürünleri için toptanelektrikmalzemeleri.com.tr adresini ziyaret edebilir; hızlı bir şekilde siparişinizi oluşturabilirsiniz.

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    58
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    led armatür

    cob armatür

    armatür çeşitleri

    armatür fiyatları

    led armatür çeşitleri



    SON YAZILAR

    EN POPÜLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America