Duy ve Duy Çeşitleri

Duy ve Duy Çeşitleri

duy modelleri, duy, duy çeşitleri, duy priz, duy elektrik

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • Duy Nedir

      10.08.2023

      Duy nedir ve duy ne işe yarar blog yazımızda duy çeşitlerinden, fiyatlarına kadar tüm teknik detayları öğrenebilir; tüm örnek duy modellerini sitemizden inceleyebilirsiniz.

  • Duy ve Duy Çeşitleri

    Duy, ampulün elektrikle buluşmasını sağlayan, ampulün yuvası olan araçtır. Duy ayni zamanda ampulü sabitleme görevini de yerine getirir. Ancak her ampul her duyda çalışmaz. Kullanım alanları ve üretildiği maddeye göre sınıflandırılan duylar, teknik olarak da kendisine en uygun ampulü çalıştırır.

    Duy çeşitleri;

    ·        Yapılarına göre süngülü ve vidalı;

    ·        Kullanıldığı malzemeye göre bakalit ve porselen;

    ·        Büyüklüğüne göre ise;

    MİYONET duy (E5, E10 seklinde gösterilir. 24 volta kadarki gerilimlerde kullanılırlar)

    MİNYON duy (E14, E 17 şeklinde gösterilir sinyal lambalarında, dekorasyon ışıklandırmalarında

    kullanılır)

    NORMAL duy ( E27 seklinde gösterilir. 110-220 voltluk lambalar için kullanılır)

    GALOİAT duy (E40 şeklinde gösterilir ve 220 vat üzeri lambaların bağlanmasında kullanılır ) Bunların dışında duy çeşitleri kullanım alanları ve amacına bağlı olarak rüstik duy, porselen duy, asma duy, ikili duy, floresan duy gibi alt kollara da ayrılabilir.

    Duy çeşitleri isimlendirilirken ampulün mucidi Edison un bas harfi kullanılır. Yanına eklenen iki sayı da duyun milimetrik olarak çap ölçüsünü verir. Örneğin; E27 tipi duy 27 mm çaptadır. Duy, "Edison'un vidası" olarak adlandırılabilir.

    Duy çeşitleri arasında E27 en fok kullanılan duy tipidir. Vidalıdır ve takılması kolaydır. E14 tip duy ise daha ince girişlidir ve aplik, abajur gibi dekoratif aydınlatmalarda kullanılır. Açık mekanlarda kullanılan duylar nem almaması, suya ve toza dayanıklı olması için yalıtılmalıdır.

    Günümüzde satışta olan duyların çoğu plastiktir ancak fırın gibi yüksek sıcaklıkta kullanılacak duylar seramikten üretilmektedir. Duyun kullanılacak ampulle uyumlu olması gerektiğini söylemiştik. Örneğin E14 duya E27 (normal ampul) takılmaz ancak bu ampulü E14 e dönüştürebilen adaptörler piyasada mevcuttur.

    Duy Fiyatları

    Tekli satıldığı gibi çoklu da satılan duylar çeşitlerine, büyüklüklerine ve satıldığı miktara göre çeşitlilik gösterir. Piyasada tekli satılan duyların fiyatları tekli ve çoklu olmak üzere değişkenlik göstermektedir. En iyi duy çeşitleri ve modelleri için toptanelektrikmalzemeleri.com.tr adresimizi ziyaret edebilir; teknik destek almak istediğiniz durumlarda bizlere ulaşabilirsiniz.

     

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    463
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    duy modelleri

    duy

    duy çeşitleri

    duy priz

    duy elektrik



    SON YAZILAR

    EN POPÜLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America