Elektrik Kablosu Kullanım Amaçları Nedir?

Elektrik Kablosu Kullanım Amaçları Nedir?

elektrik kablo, kablo çeşitleri, yangın ihbar kablosu, antigron kablo, yeraltı kablo, elektrik kablosu çeşitleri

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • Elektrik Kablo Çeşitleri

      25.02.2023

      Elektrik kabloları, hayatınızı kolaylaştıran ve alana göre farklı seçenekler sunan elektrik akımını ileten tel olup seçenekleri bulunmaktadır. Nya Kablo H07v-R, Ttr Kablo H05vv-F, Nyy Yeraltı Kabloları, Nym Antigron Kablo seçenekleri için sitemizi ziyaret edebilir; teknik destek talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz.

  •  

    Elektrik Kablosu Nedir?

    Elektrik kabloları genel manada iletken ve yalıtkan olmak üzere iki ana aşamadan oluşur. Elektiriğin iletilmesini sağlamak amacıyla üretilen elektrik kabloları, dış etkenlerden yalıtkan kısmıyla korunur. Ortamda oluşabilecek nem, sıcaklık ve rutubet gibi dış etmenler kablo çevresine sarılmış plastik maddelerle uzaklaştırılır. Bu şekilde elektrik kablosu korunu ve uzun ömürlü olur.

    Elektrik Kablosu Kullanım Amaçları Nedir?

    Elektrik kablo kullanım amaçları pek çok alanda olabilir. Tesisat kabloları gibi çok tercih edilen kablo türleri hammaddesi açısından da farklılık gösterir. Türüne göre bakırdan, gümüş ve altından yapılma kablolar mevcuttur. Seçim sırasında elektrik kablosunun nerede kullanılacağına göre NYY, NYA  çeşitleri kullanılabilir.

    Sanayi tipi elektrik kabloları, küçük ev aletlerinde tercih edilen kumanda gibi araçlara eklenen kablolar, ev tesisatında kullanılan kablolar çeşitler arasındadır. Gördüğümüz pek çok alanda kullanılan elektrik kabloları seçiminde:

    ·         yangın ve dış etmenlere karşı dayanıklılığı,

    ·         uluslararası standartlara uygunluğu,

    ·         akım taşıma kapasitesi,

    ·         iletken çeşidi ve faz sayısı oldukça önemlidir.

    NYY elektrik kablosu; tatlı ve tuzlu sularda kullanıma uygun olup, aydınlatma kablosu olarak kullanılabilir. Sıklıkla tercih edilen elektrik kablosu seçenekleri arasındadır. NYM elektrik kabloları toprak altına döşenemediği için NYY elektrik kabloları sıklıkla tercih edilir.

    En İyi Elektrik Kablo Fiyatları ve Çeşitleri Nelerdir?

    En iyi elektrik kablosu, uluslararası standartlara uygunluğu olan ve kaliteli malzemeden yapılmış kablolardır. Döşenecek alana uygun elektrik kablosu seçilmemesi, gereksiz masrafa ve iş yüküne sebep olacaktır.

    Ev ve sanayi ortamlarında en iyi ve en uygun elektrik kablosu seçiminiz için sitemizi ziyaret edebilir; toplu elektrik kablosu alımlarında en iyi fiyatı alabilirsiniz. Danışmanlık alabilmek için bize iletişim numaralarımızdan ulaşabilir; doğru elektrik kablosu seçimi yapabilirsiniz.

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    154
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    elektrik kablo

    kablo çeşitleri

    yangın ihbar kablosu

    antigron kablo

    yeraltı kablo

    elektrik kablosu çeşitleri



    SON YAZILAR

    EN POPÜLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America