Ampul Nedir Ne İşe Yarar?

Ampul Nedir Ne İşe Yarar?

ampul, ampul modelleri, ampul çeşitleri, ampul fiyatları, ampul priz

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • Ampul Çeşitleri Nelerdir

      10.08.2023

      Ampul modelleri kullanılacak alana ve mekana göre oldukça değişkenlik göstermektedir. Sağladığı dekoratif görüntünün yanı sıra işlevsel bir aydınlatma aracıdır. Ampul çeşitleri ile birlikte fiyat karşılaştırması yapmak ve en iyi ampul çeşitlerini satın almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

  •  

    En İyi Ampul Çeşitleri Nelerdir?

    İç ve diş mekanlarda kullanılan aydınlatmalar, doğru seçilmiş ampul çeşitleri ve ışıklandırmalarla fark yaratabiliyor. Daha önce atmosferini beğenmediğiniz bir restoran daha sonra gittiğinizde gözünüze güzel görünüyorsa muhtemelen sebebi değişim geçirmiş ışıklandırmalar ve çağa ayak uydurmuş ampul çeşitlendirmeleridir. Ampul çeşitlerinin dekorasyon alanındaki etkisi şüphesizdir. Peki bu ampul çeşitleri ve modelleri nelerdir? Neye göre isimlendirilir? Ampul çeşitleri en temelde halojen ve LED ampuller olarak ikiye ayrılır. Ancak hem halojen hem de LED ampullerde yaygın kullanılan adıyla duy farklılıkları vardır.

    Ampul Modelleri Nelerdir?

    LED Ampul

    İçindeki LED çipleri sayesinde enerji tasarrufu sağlayan ampullerdir. Halojen ampullerden 10'da 1 enerji tüketir ancak aynı ışığı yansıtırlar. Harcadığı düşük enerji sebebiyle ısınmayan dış yapıya sahiptir ve ömrü 8 yılı bulabilir. Ancak enerji tasarrufu sağlayan bu ampul modelleri insan psikolojisi üzerinde soğuk bir ışıklandırma hissi yaratabilir. Bunun dışında sağladığı enerji tasarrufu sebebiyle ilk alımda maliyeti yüksek bir ampul çeşididir.

    Halojen Ampul

    LED ampul çeşitlerinden önce oldukça yaygın olan halojen ampul, enerji tüketimi konusunda oldukça savurgandır. Dolayısıyla ışığı daha fazla ve sıcaktır. Halojen ampul

    çeşitlerinin ilk alim maliyeti düşüktür ancak ömrü kısadır. Yüksek enerji tüketimi sebebiyle de daha fazla ısınan bir diş yapıya sahiptir.

    Bu ampullerin alt çeşitleri ise:

    ·        Akkor lambalar,

    ·        Floresan lambalar,

    ·        Normal akkor flamanlı ampuller,

    ·        Gazlı deşarj ampulleri,

    ·        Neon ampuller ve metal halide ampulleridir.

    LED ampul çeşitleri, kendi içinde gerek dış görünüş, gerek kullanım alanı, gerekse yaydığı ışıkla çeşitli modellere ayrılır. LED ampul modellerini sırlayacak olursak;

    LED akkor ampuller; en yaygın kullanılan ampul çeşididir ve nispeten ucuzdur. Diğer ampul çeşitlerine göre ömrü uzundur ayrıca enerji tasarrufludur.

    LED rustik ampuller; yaydığı ışık itibariyle halojen ampullere benzer ancak rustik ampuller daha

    uzun ömürlü ve enerji tasarrufludur.

    LED torc ampuller; yine düşük enerjiyle daha fazla ışık yayarlar ve yüksek aydınlatma gerektiren

    alanlarda kullanılırlar

    LED spot ampuller; dekorasyon düzenlemelerinde kurtarıcı, düşük enerji tüketen ampul çeşididir.

    Ampul Fiyatları Nelerdir?

     

    Ampul fiyatları ve çeşitleri tercih edilecek alana göre oldukça değişkenlik gösterecektir. Toplu ürün seçimi ya da tekli alımlar arasında fiyat farkının yanı sıra teknik destek alınması gereken durumlar olabilir. Tüm sorularınızın cevabı için toptanelektrikmalzemeleri.com.tr adresini ziyaret edebilir; görselleri ile birlikte ampul çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Listelenmiş ampul fiyatları ile ödeme kısmını kişiselleştirebilir; kargolama imkanımız ile kolayca alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    168
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    ampul

    ampul modelleri

    ampul çeşitleri

    ampul fiyatları

    ampul priz



    SON YAZILAR

    EN POPÜLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America